Meslek Yüksekokulumuz

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

1976-1977 öğretim yılında Elektrik, İnşaat, Motor ve Muhasebe Programlarında 176 öğrenci ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretime başlanmıştır. 1982 yılında Yükseköğretim Kurulu’nun kurulmasıyla Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak öğretim faaliyetini sürdürmüştür. 2006 yılında çıkarılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin kurulmasını öngören kanun ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bünyesinde öğretime devam etmektedir.

2014 yılı itibari ile mevcut öğrenci sayısı 2.861’e ulaşmış, kurulduğu 1976 yılından itibaren 17.645 öğrenci okula kayıt olmuş ve 9948 mezun vermiştir.

Yüksekokulumuzda 13 bölüm ve bu bölümlere bağlı 19 örgün ve 7 ikinci öğretim olmak üzere toplam 26 program bulunmaktadır.

PERSONEL

Yüksekokulumuz bünyesinde 57 akademik 26 idari olmak üzere toplam 83 personel bulunmaktadır. Akademik personel 16 öğretim üyesi ve 41 öğretim elemanından oluşmaktadır.

YÖK/Dünya Bankası projesi kapsamında olan yüksekokulumuzda öğretim elemanlarımızın büyük çoğunluğu yurt dışı eğitim çalışmalarına katılmışlardır.

Yine bu proje ile okulumuzda her program için atölye ve laboratuvarlar modern araç ve gereçler ile donatılmıştır. 2 yıl süren eğitim süresinde sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri için gerekli tüm teorik ve uygulamalı bilgiler kapsamlı bir eğitim programı ile verilmektedir.

manset1